»

Jumaat, 25 Disember 2009

MeRry XMaS

MeRry XMaS aLl..
Bashnyer lau dapat men slji kan???
Ish mesti seronok giler..
Semalam result PMR da kuar..
And congarts la yg dpt result excellent tu..
Akhirnya usaha korang membuahkan hasil..
Buat yg lagi baik SPM ye..

CONGRATULATION ALL


P/S:congrats gak untuk awak coz dapat result y cemerlang..
keep it work dear..
pray 4 me next year..

Isnin, 21 Disember 2009

UrMm

Cuti tinggal lebih kurang 2 minggu lagi..
Tahun 2009 pun juz tinggal bape hari je lagi..
welcome 2010..
Memories taun nie memang banyak...
Ade citer suke,duke&blabla..
Sumpah aku akan misz moment2 yang dah happen..
2009 i will miss you..
will miss you damn2 much..


P/S:i LOVE 2009..
also luv u too dear..

Ahad, 20 Disember 2009

GuMBiRa HaTi!!!

Peh hepinyer...
Aku baru balik dari kg...
Rindu kat opah n kari kepala ikan pun da terubat..huhu..
Pstt..
Abah aku belikan kamera baru kat aku..
DSC T-90!!!
Syok giler...
Memang aku syg kat abah aku...
Sayang sangat2...


DSC T-90








P/S:Ok x???
Ok je kan..huhu..

Khamis, 10 Disember 2009

Balik Kampung

Balik kg...
Ohoho..
Balik kg...
Ohoho..
Balik kg hati riang...
Esok kena bangun pagi2..
Sebab nak bertolak pukul 6..haiya pagi tol..
Xpe nak balik kg punye pasal..
Da siap packing barang2..
Mampat beg ak..
Sume ak sumbat..huhu..
Excited gler2..
Opah akak rindu kat opah..huhu..

Last Check!!

  1. MP4 da caj..
  2. Beg da siap packing
  3. Bilik da kemas..
  4. Inform kat membe..
  5. Ole-ole opah da balut..

    READY UNTUK BALIK KAMPUNG!!!!!



    P/S:X sabar nak makan kari kepale ikan opah...



    Ahad, 6 Disember 2009

    BuaT SasPen Je!!!

    Aku baru dengar citer..
    KB mall runtuh..
    Gempa bumi ke tadi..
    Rupenyer keta eksiden kat KB mall..
    Jatuh kat celah eskalator..
    Dasyat2..
    Cuak jugak nye buat gempa bumi betul2..
    X naye
    Kelantan tu dekat ar jugak ngn Pahang..
    lagipun ari khamis nie plan nak pergi Kelantan..
    Cousin aku kawin..
    Selamat Pengantin Baru la kepada beliau..






    P/S:Dasyat tol..
    Hebat orang kelantan nie ye..

    Rabu, 2 Disember 2009

    Baby Baru!!!


    Comel X??
    Nie anak sedare baru aku..
    Anak sepupu aku..
    Baby boy..
    Die comel sangat..
    Name x tau lagi..
    time scan Dr. cakap die girl..
    Tup2 keluar boy pulak..
    Tetibe je boleh bertukar jantina..
    hehe..



    P/S:Agak-agak bila aku nak pegang baby sendiri..
    wawawa..

    Selasa, 1 Disember 2009

    TwO iS BeTteR tHaN OnE!!!!

    Two is better than one!!!

    Lagu nie best..

    Aku sgt suke lagu nie..

    Lirik die pun mempunyai maksud yang jiwang..

    Yang penting best sangat tambah2 lagi Taylor Swift pun ade nyanyi gak..

    Lagila bertambah-tambah suke aku kat lagu nie...



    - Boys Like Girls Lyrics


    P/S:i love taylor swift..

    i love boys like girls..

    i love two better than one!!





    Isnin, 30 November 2009

    Penat??X kisah!!!

    Arini plan ingat nak lepak ngn member2 lame..
    Rindu sangat sama mereka..
    Da lama x jumpe...
    Semalam da kuar jalan kuantan banyak gak shoping.
    Sumpah kaki memang da lenguh giler..
    Tapi best..
    Sebelum balik singgah secret recipe..
    Perut aku da berlagu lagu..
    Terasa rindu nak makan kek2 sedap di sana lagi..hehe..
    Huhu..
    Penat pun x rase..
    Seronok la katekan..


    P/S:Mau jalan2 lagi...
    Cuti sekolah memang best..
    Lalala mybe is two better than one...

    Jumaat, 27 November 2009

    Ending yang best....

    Baru lepas tengok citer NURKASIH..
    Aku tengok citer nie dari episod 1'st
    Ending dye best lorh..
    Nur tu memang setie ar..
    Rase sedih ar pulak lepas nie malam jumaat x menghadap TV da..
    wawawa..

    Aku dengar citer,premier Newmoon panas macam goreng pisang..
    Ishk2 jeles tol..
    Pada sesape yang da tengok kim salam kat Robbert Pattinson ea..
    Hehe..

    Ari nie aku dapat duit raya..
    terkejut gak..
    Raya Haji pun dapat duit..
    Alhamdulilah rezeki..
    Boleh la buat beli topup fon ak yg da berzaman x reload...


    P/S:gembira la arini..
    nak tengok newmoon
    choose cadbury choose happiness..

    Rabu, 25 November 2009

    Takin back my love..

    Takin back my love enrique feat ciara...
    Video nie best kot??
    Sebab x bosan tengok..
    tapi memang kos nak wat video nie tinggi kot..
    Sebab rasanye enrique ngn ciara sume barang diorang nak rosakkan..
    Lantak diorang r video diorang..
    tengok lar ye...



    P/S:asal ea aku x leh nak upload video dari PC??
    lantak la..
    yang penting best...

    Selasa, 24 November 2009

    Layan Je Lar!!

    Silalah dengar yea..
    Lagu nie sedap didengar..
    Kepade yang nak nyanyi sila ikut lirik di bawah..



    Lyrics | Seether Lyrics | Broken Lyrics


    Sether feat Amy Lee - Broken.mp3

    P/S:Layan je la...
    Lalala..

    Isnin, 23 November 2009

    Aku dan Emo??

    Ada orang cakap emo tu bermaksud moody but bagi aku emo adalah something yang cool..

    Btol x??

    Emo itu cool..

    Smart..

    And blablabla..

    Huhu..

    Emo juga cute kan???

    Law x caye cube tengok..
















    P/S:Cute bukan??
    Smart jugak..
    Aku chenta emo..

    Salah aku ke??

    Urm arini aku rasa ckit sedih tapi still control cool..
    Salah aku ke???
    Salah aku??
    Ok fine salah aku??
    Tapi ko pun salah jugak..
    hilang mood aku nak buat keje..
    Sorry boys..
    I didnt mean to hurting you...
    Truly sorry..

    P/S:x tau nak wat camne??
    pening kepale da nie...

    Sabtu, 21 November 2009

    Hari 1'st di rumah..

    Hari 1'st di rumah xd wat pape pun..
    Juz tolong mama..
    Baca novel...
    Buat mende yang da diplann..
    Tdi kuar gi jalan-jalan..
    Jumpe member lame..
    Ya allah makin kachak die..
    Meleleh air liur aku..
    wawawa..
    Bosan2 tdi dan lar berposing..
    Teringin nak upload pic..






    P/S:arini rase hepi gler..
    hehehe..
    terase rindu kt skolah..
    wawawa..

    Jumaat, 20 November 2009

    CuTi SkoLaH DaH StarT!!!

    Arini ari last kt skull..
    beshnyer x sbr2 nak balik umah..
    Kt umah nanti ak nak makan banyak2..
    Tido lame2..
    on9 sampai kebas bontot..
    bace novel..
    macam2 lar..
    Hari2 terakhir kat skolah and hostel memang best..
    Jamuan tahun nie pown best..
    owh besh sangat2..
    Banyak gak snap pic..
    penat jugak berposing..
    Sampai ketiak basah..
    Hehe..










    P/S:Sukenye bergambar..
    Huhu..
    Sweet Moment 2009!!!
    jumpe tahun depan..

    Sabtu, 7 November 2009

    adoOyai!!!

    Damn kelate kawe kaloh..
    Sdey raso di jiwo..
    Sob3 sdeynye..
    Nk wat guano takdir redho je la..
    Xpe adat maen bola menang kalah..
    Yang penting MU esok kne menang..
    Aku xmau kecewa buat kali kedua..wawawa..
    MU go chaiyok..
    Huh..
    hidup2 lawak gak rsenye..
    Neway sekejap je mase kan ak da smakin tua..
    Ari sabtu pun da tinggalkan ak..
    Ahad pulak menjelma..
    TOMORROW NEVER DIE!!!
    huhu..




    P/S:Congrats N.9..
    Good luck MU..
    Malam nie sblum tido nak brangan jap..
    Teringinnye nk maen salji ori..
    Ngee~

    Syok gak..

    Tadi try merayau-rayau kt YOUTUBE jap..
    Bnyak gk download video..
    Sempat r gak tengok movie jiwang..
    Jalan cite dye macam xbest..
    Tapi actually besh..
    Tambah2 lagi pakwe ak berlakon..
    Try r tengok..Name cter tu Selamanya(forever)..
    Pelakon dye Dimas Seto..(pkwe ak)hehe..
    X rugi lau tengok..
    Then lepas tengok movie tngok video balik..
    Ntah nape tetibe je rase nk tengok video shayne ward so tengokla..
    Dan tetibe je ak rse yang video NO PROMISES best..
    So ulang la banyak kali.
    Dulu tengok rasa bese jerk..
    Video nie memang touching n syok..





    P/S:I lurv u Shayne Ward..
    Dimas Seto pun..hehe..
    Hope2 malam ni kelate menang,huhu..
    Gomo kelate gomo..
    Enjoy watching..
    Ngee~

    Jumaat, 6 November 2009

    Yeay2..Da abis exam!!

    Yeay da abis pekse!!!
    Merdeka..
    Last paper ARAB..huhu..
    3jam siott..kebas bontot aku..
    Soalan da la kacang peh gugur kepale otak..
    Skang aku ngah demam piala malaysia..
    Huhu..
    KELANTAN BOLEH!!!
    dgr citer tiket laris..
    Piala malaysia semakin maju..
    huhu..
    GOMO KELATE GOMO..
    Rase macam nk pgi redah bukit jalil malam nie gak..




    P/S:Good luck red warriors!!
    GOMO kelate GOMO..
    Epinyer rase macam dunia ni ak yang punyer..

    Isnin, 26 Oktober 2009

    OTAK KUSUT!!!

    Arghhh..
    Otakku kusut..
    Nak wat camne ni..
    Huhu..
    Law korang jdi aku apa yang korang akan buat bile korang da start benci kt bekas bestfrenz korang??
    Urmm lbey kurang r..
    Peh parah nie..
    Leh ke kite nak cover dpn dye yang kite suke dye??
    itu bukan aku..
    tapi demi dye aku cube..
    SABAR kan separuh dari iman..
    Insyaallah selagi mampu aku akan cube..
    Tarik nafas..
    Try forget problem,
    Senyum,buat cam xd pape..
    PERFECT!!



    P/S:Trying hard..
    Smile =)
    Senyum itu sedekah!!

    Ahad, 25 Oktober 2009

    HapPy BiRthDaY

    Happy birthday alyaa antasha...
    Arini 25/10..
    bday my sis..
    Tapi we da smbut awal-awal..
    Huhu..
    Smoga adik akan membesar dengan lebih cepat...
    Akan lebih rajin...
    Serta kurang kenakalan..
    Amin...






    P/S:beshnyer makan KFC..

    Aik,da Ahad!!!

    Laa,da ari ahad ke??
    Maknenye da kne balik hostel..
    goodbye friendster,
    tata myspace,
    sayonara facebook,
    tata twitter,
    daa tagged
    and so on..
    X lupe jugak
    bye rumah,
    bye family,
    bye henset,
    budak hostel la katekan,
    kt hostel mane boleh bwk henset..
    Actually aku masih dalam mood cuti la...
    Huh..


    P/S:Arini layan twilight buat kali ke??
    Ntah la x terkira huhu..

    Sabtu, 24 Oktober 2009

    Huh..

    Arini xd mende yang menarik...
    Nk g jalan2 xd mood..
    So just layan lagu..
    Smbil study..
    Arini aku try wt MATH..
    Pning r wt circle..
    Ade spe2 yang terror math x???
    Help me..huhu..
    Tkutnye..
    Exam da dekat study2...
    Hope2 x fail..
    Susahnye wat Math...


    P/S:Study2..
    Exam fever kembali melanda...

    Jumaat, 23 Oktober 2009

    i'M Back HoMe!!!

    Minggu ni minggu balik...
    So sume org akn exited...
    "Owh rindunye kt fon"
    "Owh rindunye kt mama"
    dan ad jgk bkate...
    "Owh rndunye kt BF"
    huhu...
    ok arini sblum blik singgah KFC jp...
    Coz nk smbut bday adik aku...
    Peh sungguh gmbirenye beliau makan..
    Ak pun tumpang sekaki...
    Dan x kurang hw2 yang berlambak...
    kerana exam smakin hampir...
    Sungguh xku sangka masa bgitu cepat berlalu...

    P/S:time is gold..
    study2...
    exam just around the corner...

    Selasa, 20 Oktober 2009

    On9 Kt sKoOL

    Phewitt..
    Arini ak on9 kt skolah jap...
    Maklumlah bdk sekolah..
    arini da 3 kali ktorang msuk lab..
    Bpak bosan tahap gaban,,
    Arini wit abis 6inggit..
    Peh pecah rekod arini paling banyak ak abis wit di kantin...
    Kantin slalu mengeluarkan aroma yang wangi hingga mengusha iman ak..
    Mak Cik2 kantin pun comel2 dan pandai memikat kami untuk bershoping di kantin megamall...
    Huhuhu,,,..
    K r tata..tutu,,,titi,,,,,tit,,,


    P/S:ana dan fiera menghimpitku...di interpren eda dan trex...
    Blaja berjimat...
    Esok nk beli kaki ayam ar jimat sikit...
    Ngee~

    Jumaat, 9 Oktober 2009

    30/09/09

    Hari ni ari rabu..
    So ade perjumpaan koko...
    Perjumpaan tu kul 7.15
    Adoyai arini ak terlewat bgun...
    Dlm kul 7.05 gitu ak bru kuar dorm...
    Tbe2 kak maryati da menjerit...
    "PELAJAR ASPURI KOSONG ASRAMA SEKARANG"...
    Ak pe lagi cuak ar....
    Lari ler...
    Dan2 tnggu membe plak...
    Tunggu pnyer tunggu tinggal ktorg je kt hostel..
    Diorang kul 7.10 bru tolak...
    Ala law da jalan tu bknnye ekspress...
    So,smpai lar dalam kul 7.17 gitu...
    Padahal skola bknnye jauh mne...
    Tgk2 org da nyanyi lagu negaraku....
    Adooi....we late!!!
    Oleh sebab malu nk pgi pjumpaan...
    Lepak la kt tngge....
    Ade la dalam 10 minit jdi minah tannga...
    Ttibe je eda menarik tangan fiera...
    Weyh "MARYATI"...
    Peh cuak x terkata....
    Bru plan nk lari...
    Kak Maryati menjerit
    "JGN LARI"
    Dadaku sudah mula berdebar2...
    DAMNNNNN!!!!!Kantoi...
    Dengan mke slumber kami pergi ke perjumpaan...
    MATI lar aku...BONDA ade....
    AHHHHHHHH.....
    Arini mmg ari yang sial r...
    Kitorang memang kne bsuh ngn bonda...
    tpi still x brubah...
    x tau r nk wt camne pning2....
    Laen kli jgn lar ponteng2...
    Ni la pngalaman aku...


    KOKO=Kokurikulum
    KAK MARYATI=Warden asrama,teacher add math...
    MEMBER=Besfrenku seramai 6 orang...
    EDA=Kawn aku
    FIERA=Kawan ak gk...
    BONDA=Pengetua skul aku...

    P/S:Minggu depan jdi org 1'st pgi skola...
    Jgn lar ponteng...

    Ahad, 27 September 2009

    TaK NaK!!!


    Ak rse macam baru semalam je cikgu umum cuti rayer...
    Tup2 nengok arini da kne gi skolah balik....
    Xnak2...
    Homework aku memang x siap langsung...
    Sentuh pun tak...
    Sesungguhnya akulah budak tak buat hw yang tegar...huhu..
    Tpi ak yakin gler yang ramai lagi mmbe2 ak yang tak siap kje..
    Xpe ada geng...
    Ala malam ni boleh buat hw la...
    Mse byk...huhu..
    tengok-tengok berborak je lebih...
    Maklumlah seminggu cuti sekolah...
    Mesti banyak citer baru punye...
    Kadang2 kalau pikir pasal membe2 x sabar2 nak blik...
    ntah la...
    hidup-hidup...
    Ape yang penting kite enjoy...

    Sabtu, 26 September 2009

    Bosannyerk..


    Cuti da nak abis...
    Hw banyak lgi...
    Pening2...
    Cikgu pun pergi bagi hw byk2 2 knape??
    Inilah antara perkataan yang akan terkeluar dari mulut student skolah...
    Why ak ckp camni sbb ak pun pernah merase...
    Ish3...
    Tpi arini mmg ak bsn gler...
    Apsal prasan boring ni ada r...
    Ntah lar sejak azali tpi yang pnting enjoy life...
    Ape ko merepek ni weyh...
    Stop merepek...
    Law da boring 2 buat bodoh je la...
    Mcm ko sorang je bsn...
    Rmai lgi la weyh...
    Xpe lar kepada sesiapa yang tengah bosan tu...
    Xyahla bsn sgt...
    Ngeee~


    Jumaat, 25 September 2009

    StuDy




    Isk3..idup ni ari2 study..
    Study3...smpai nk muntah ak dgr...
    Menghadap muka cikgu,pensyarah yang tak jemu2 ajar muridnya...
    Kadang2 bosan gak...
    Cube bygkan dalam masa sminggu..
    5 hari skolah,2 hari je cuti...mne x mati..huhu...
    ok la tu...
    Daripada org yang dah keje ad yang off 1 hari je...
    Kdg2 ak terfikir ad ke orang yang x pernah tidur dlm kelas erk??
    Ade kot...
    Walaupun kite nak muntah dgn study...
    Tpi dgn study tu lah menentukan nasib kita di mse depan...
    Tuan doktor tu...
    Law dye malas study...Ada dia kena mencocok org arini...
    Cik pilot...
    Law die malas study time die kecik2 dulu...
    Boleh ke die bawak kapal terbang arini...
    So think cook2 ayat-ayat member ak y suke merepek...
    Hehe...sorry ea frenz tgune ayat korang...
    Korang pun rjin2 lar study...
    Jadi sebelum kite menyesal di lain hari tua...
    Baik menyesal di hari muda..huhu...
    Jomla kite menyesal sama2 ea...
    hehe...
    Lain kali jgn la bosan bila tgk buku2 berlambak dpn mata...
    Bila menghadap buku fizik ke?kimia ke?add math?
    sivik sekalipun jgn la mengeluh lagi ea...
    Ceh,ak bagi nasihat ni ntah2 aku yang malas study...hehe...
    Kepada rakan2ku sekalian rajin2 lar study...
    LoVe StuDy WheN iT cLoSer...
    Tpi kalau malas study kdg2 xpe kan...
    Huhu...

    Khamis, 24 September 2009

    CiNta a.K.a LoVe





    Today i wanna tell something about love..

    Its mean for what???

    Ceh speaking london pulak...hehe...

    Sje je eksyen tadi...

    Ok ak pernah dgr maksud cinta mak cik ak cerita...

    X tahu la sape yang tulis....

    Nevermind...

    Tpi ak still igt ayat2 dye coz ayat dye touching weyh..

    Xd la touching mnepun

    Ok ak start ea....



    CiNta y TuluS aNtaRa HaMBa DaN TuHaNnya...

    CiNta KuDuS aNtaRa BoNda DaN aNaKnYa...

    CiNta RaFiK YaNg SeTia...

    CiNta BeRaHi aNtaRa KeKaSiH TeRuNa DaRa...

    CiNta PeRsaUDaRaaN YaNg TiaDa BaNdiNgNya...

    CiNta SeSaMa MaKhLuK YaNg BeGiTu MuLia DaN...

    CiNta DiKaTaKaN HaMPiR TiDaK MeMiLiH Usia...

    JuGa TiDaK MeNgiRa RoNa DaN BaNgSa...

    TiDaK aDa MiSKiN KaYa daLaM CataTaN KaMuS CiNta...

    CiNta DiKaTaKaN SeSuaTu YaNg CuKuP LuaR BiaSa daLam CeKeRaWaLa SeTia JiWa...



    Hehe jiwang ak arini...

    Ak bukan minah jiwang ea..

    Bagi ak nilah maksud cinta...

    X tau la law orang lain ada maksud lain kan tpi bagi ak nilah mksud cinta...

    Rabu, 23 September 2009

    aBoUt HoPe


    Urm,ak yakin and pasti y sume orang dalam dunie ni ade impian dan blenyer ade impian of coz lar ad hope thdp impian yang diimpikan...Ak pun ad impian gk disebabkan ak nie ske daydreaming...ak slalu berharap ape yang ak impikan akan jdi kenyataan...Lagipun tujuan ak wat blog pon sbb nk luahkan ap yang ak rse...Antara yang ak ske impikan ialah abah kesayangan ak akan belikan apple iphone untuk aku...Lainlar kalau aku nie anak orang kaya nak je mende terus dapat..slain itu ak sokmo berangan nk jdi budak baek...ak nie xd lar jahat sgt..Tpi ak nak jdi bdk yang baek lar...Urm pe lgi ea??Ntah r yang penting ak slalu berharap apa yang aku impikan menjadi knyataan....

    Selasa, 22 September 2009

    My Dream Things

    My Dream Things




















    Mlm ni nk pikir cmne nk bli menatang nie...
    Pning da kpale ak pkir...
    Smpai keguguran rmbut...huhu...
    Owh iphone blekh kau akn ku miliki...
    Smpai ku kerepot kn ku tunggu....
    hehe....

    aLoOha

    today my 1'st day tulis blog...
    urm nk tulis psl pe ea???
    ntah r...
    hye me alya...
    arini ari k3 rye...
    huhu...
    ryer2...
    duit rye2...
    huhu...
    kye koi duit rye byk...
    kui3...
    Xp r tgn da ltih r...
    ceh bru 2lis bpe ketul...
    hehe....