»

Isnin, 27 Disember 2010

History Begin~

Yeah,akhirnya Malaysia menjadi juara Piala AFF Suzuki,
Menang 4-2...
Awesome,
Malaysia Bolehh,
Menang 3-0 final pertama di Stadium Bukit Jalil,
Kalah 2-1 di Stadium Gelora Bung Karno,
Harimau Malaya sudah bangkit akhirnya....
creadit to Khairul Fahmi,Shahrul Idlan Talaha!!
juga tidak lupa pemain2 defend walaupun mereka agak mundur malam ni,
Safee penjaring terbanyak mengalahkan Gongalez,
Saya bangga jadi rakyat Malaysia!!!!
Piala Suzuki sampai juga di Malaysia,
Laser x Laser asal akhirnya kami menang juga....
Kalah di awal permainan tak bermaksud tak boleh menang,:)

P/S:Walaupun pengadil nampak sgt x adil Malaysia akhirnya menang juga!!

I'M PROUD TO BE MALAYSIAN!!!!


Rabu, 22 Disember 2010

Cuak melanda~

Bila mandi tak basah,
Makan tak kenyang,
Tidur tak lena,:)
HUH!hidup jadi huru hara~
hAhaha..
sekarang memang dah cuak tak terkata..
lagi beberapa jam je nak pergi ambik result...
hasil pengorbanan aku selama 3tahun...
harap ianya tidak mengecewakan...
Wish me luck,Pray for me~

P/S:Flying Colours~
Amin:)

Khamis, 16 Disember 2010

Yeay,Yeay~



Hehe,
Malaysia main memang best...
Ingat ke semalam kalah dah...
Amin...
akhirnya menang jugak 2-0..
Saya akan support Malaysia...
Buktikan yang Malaysia boleh buat walaupun tanpa pemain import....
Malam nie nak support Filipina la...
Nak tengok sekuat mana Indon...










P/S:Manchester United menang,
Malaysia menang...
Whats a relief~
I LOVE FOOTBALL~
huhuhu...


Selasa, 7 Disember 2010

Awal Muharram!!

Ok hari yang baik,
mungkin sebagai tanda masuknya tahun baru islam...
pasukan bola sepak MALAYSIA lepas ke semi-final!!
Ye,berita ini sangat menggembirakan saya!
Walaupun mengalami kekecewaan apabila Malaysia dihentam teruk oleh Indonesia,
Seterusnya kekecewaan mula berkurangan apabil seri semasa melawan Thailand,
Dan terus menyuntik perasaan gembira yang amat sangat bila menang besar dengan Laos 5-1 pada 01 Muharram 1432H
Walaupun baru sampai ke Semi-Final saya sebagai rakyat Malaysia amat berbangga dengan kenyataan ini,hehe~
Semoga hari-hari yang mendatang mendapat keberkatan~
Amin~




P/S:Facebook pun tukar profile baru bersempena awal muharram kot,
ntah la!Tapi takbest nasib baik tak tukar lagi...
Hehehe~

Pengalaman menggoreng kacang,

Teringin sangat nak makan nasi impit ngan kuah kacang...
tengok mende tu cam simple je...
tapi nak buat memang penat la...
oleh sebab aku yang nak makan,
aku la yang kena goreng kacang
Ok,dekat satu jam jugak aku menggoreng kacang...
goreng tanpa menggunakan minyak..
api dahla slow kalau api kuat takut hangit..
berpeluh-peluh aku..
tapi hasilnya kuah kacang tu sangat enak...
hasil gorengan dan tumbukan aku...
hehehe,
lepas ni rasa macam nak buat lagi!
Yeah,saya suka goreng kacang~



P/S:Saya suka makan NasiImpit+KuahKacang+Timun~


Ahad, 5 Disember 2010

Lama tak blogging~

hehe,
lama dah xde post baru kat blog...
kehilangan idea untuk menaip...
berharap akan semakin kerap update blog lepas ni..
tiada cerita baru sekarang cuma semakin cuak sebab result sudah mahu keluar...
hope flying colours...
Amin~





P/S:trying to blogging more often!

Ahad, 20 Jun 2010

Goodbye Holidays~

Goodbye to holidays~
Daaaa,seen you soon...
I'm going back to my hostel~
Happy Father Day to my Abah,
i love you so much~

U'r the best!!!

P/S:i'm still in holiday mood~
X nak balik hostel...Waaaaa~


Khamis, 17 Jun 2010

KoRea 4eVeR~

I love Super Junior,so I will support KOREA too~
haha,reason ntah pape
Tonight KOREA vS ARGENTINA~
Kalau seri pun jadi la.. Haha~
Kalau x dpt pun xpe la~
GO KOREA~
GO ASIA~
pape pun GERMAN the best...



P/S:its look like KOREA kalah teruk~
arghh,KOREA dont worry I will support you
=(

Rabu, 16 Jun 2010

Fifa World Cup~

saya DEMAM
DEMAM piala ayam,huhu~
Tonight Spain main,tak tahu la menang ke kalah,
tapi memandangkan pemain-pemain dia hebat menang kot...
even ramai orang jangka spain menang tahun ni...
tak tahu sama-sama la tunggu nanti...
hope2 GERMAN tak mengecewakan,
Go GERMAN!!!
Sorry for the short post..
I have no idea..
Hoho~


P/S:wish GERMAN go to FINAL...
<3>

Sabtu, 12 Jun 2010

Bored Holiday~

Holiday,actually it was supposed to be fun..
but i do not enjoyed it....
huh,rasa-rasa berat badan makin bertambah,
tak lama lagi jadi tong drum la...
hehe~
hope for the joy!



P/S:If only we'd stop trying to be happy we could have a pretty good time~

Khamis, 10 Jun 2010

Korean,

Dulu tertanya2 jugak aku kenapa member-member aku gila sangat kat boyband korea,
dan sekarang aku tahu kenapa...
hehe~
mereka sangat best!
Dulu aku kenal suju je,
sekarang semua aku dah kenal ada la certain2 yang x tahu...
hehe,



video
P/S:Korean Rocks~
U=video clip~

Ahad, 30 Mei 2010

Time swiftly move~

Today already 30 May....
MAY have wanted out...
and JUN will come soon~
Certainly x boleh nak ulang masa lepas,
Tapi kalau boleh ulang,
how wonderful..
rindu sangat!
Saya semakin tua,
hehe~
DEFINITELY I will face more TRIALS and OBSTACLES in my life~
I hope I can face it well~
insya'Allah~




P/S:Sometimes it,s better to be old than our real age~

Sabtu, 29 Mei 2010

Test,Test,Test,Test....

Owh,TEST again~
Ok masuk exam kali ni ada kot dalam 4 kali aku jawab exam tahun ni..
Bosan doe...
nak wat camne jawab je la...
Ishk,tak tahu nak jawab camne Isnin ni..
harap-harap boleh la jawab~
Hoho,
Sorry if my post not interesting..
I'm not creative in writing...
Ok wish me luck answering my test this morning...


P/S:Nobody perfects and me too~

Jumaat, 28 Mei 2010

olla blog~

Ok bosan nak cakap tapi kena jugak,
dah lama tak update blog~
rindu sangat!
I just had an ordinary day,xde yg extraordinary,
huhuhu~
BUT now i'm struggling study for my test next week,
Wish me luck..
Oh GOD,i hope it will be fine..
AMIN~
Ok actually x breakfast lagi..
excited sangat nak tulis blog,
HoHo~
My perut already sing lagu keroncong...
It mean i have an extreme hunger..
Lalala..

P/S:Nasi Goreng+Milo Ais=Breakfast~
Yummy~

Jumaat, 19 Mac 2010

He Hott~



OMG!!
He handsome doe~
I like his smile~
waaa~
But i cant accept that he is gay..
i love his voice~






P/S:cool ape??
he hott..
ADAM LAMBERT you rocks~

Selasa, 16 Mac 2010

They Fullfil My Life~






You're
my friend,
my companion,
through good times and bad
my friend,my buddy
through happy and sad
beside me you stand
beside me you walk
you're there listen,
you,re there to talk,
with happiness,with smiles,
with pain and tears,
i know you be there,
troughout the years

P/S:i love you my friends~



Sabtu, 27 Februari 2010

Selasa, 16 Februari 2010

i want it & i really mean it!!!~



SONY VAIO

Best giler lau dapat mende nie~
Abah belikan ini sempena di hari jadiku nanti!!
Hehehe~

Ahad, 7 Februari 2010

One Post a Week!!!

One post a week...
Memandangan bz sikit sekarang so jarang2 la post ye...
Urmm aku sekarang just tengah sedikit pening,demam dan adik beradik dengannya..
Hari selasa nie aku start exam..
Takut lar..
Aku sekarang sudah semakin kurang idea untuk menaip..
Tapi insyaallah aku akan cuba menaip satu post seminggu untuk mengelakkan blog aku dari berhabuk...
Urm memang tengah kering idea tak tau nak tulis apa..
Doakan aku ye kawan,exam dah dekat..





P/S:will try the best!!!

Ahad, 31 Januari 2010

Sabtu, 16 Januari 2010

HELLO!!!!

da lama x post...
bz sikit kebelakangan ni...
da balik hostel so jarang ckit online..
k tahun nie ak duk hostel baru..
best lar jugak..
aku rasa happy sgt skrg..
sgt2 happy..
hari ni aku try tengok citer pearl harbor..
best jugak citernyer ak ngatkan cite pasal sejarah maklumlah ak belajar pasal pearl harbor..
selama ni juz dengar org citer..
ngatkan x best..
best rupenyer...
hehe k lar x tau nak tulis ape..


P/S:PMR SEJARAH'A!!!!

Jumaat, 1 Januari 2010

SayONaRa 2009,aHLaN WaSaHLaN 2010...

Hari ni dah 1 jan 2010..
Kiranya da tahun baru...
This year aku dah berazam untuk buat yang terbaik..
tahun 2009 memang dah ajar aku erti kehidupan..
Aku dah belajar macam mana rasa sakit dan peritnya bila terjatuh..
Dan aku tahu betapa susahnya untuk bangun kembali..
tapi aku yakin itu semua ada hikmahnya..
Dan apa yang dah terjadi mengajar aku erti bersyukur dan menghargai kehidupan..
2009 memang best..
Tapi aku berharap 2010 dapat mengajar aku erti kehidupan dengan lebih dalam..
Insyaallah~




P/S:Dah dua kali sambut tahun baru dengan kamu~