»

Isnin, 27 Disember 2010

History Begin~

Yeah,akhirnya Malaysia menjadi juara Piala AFF Suzuki,
Menang 4-2...
Awesome,
Malaysia Bolehh,
Menang 3-0 final pertama di Stadium Bukit Jalil,
Kalah 2-1 di Stadium Gelora Bung Karno,
Harimau Malaya sudah bangkit akhirnya....
creadit to Khairul Fahmi,Shahrul Idlan Talaha!!
juga tidak lupa pemain2 defend walaupun mereka agak mundur malam ni,
Safee penjaring terbanyak mengalahkan Gongalez,
Saya bangga jadi rakyat Malaysia!!!!
Piala Suzuki sampai juga di Malaysia,
Laser x Laser asal akhirnya kami menang juga....
Kalah di awal permainan tak bermaksud tak boleh menang,:)

P/S:Walaupun pengadil nampak sgt x adil Malaysia akhirnya menang juga!!

I'M PROUD TO BE MALAYSIAN!!!!


Rabu, 22 Disember 2010

Cuak melanda~

Bila mandi tak basah,
Makan tak kenyang,
Tidur tak lena,:)
HUH!hidup jadi huru hara~
hAhaha..
sekarang memang dah cuak tak terkata..
lagi beberapa jam je nak pergi ambik result...
hasil pengorbanan aku selama 3tahun...
harap ianya tidak mengecewakan...
Wish me luck,Pray for me~

P/S:Flying Colours~
Amin:)

Khamis, 16 Disember 2010

Yeay,Yeay~



Hehe,
Malaysia main memang best...
Ingat ke semalam kalah dah...
Amin...
akhirnya menang jugak 2-0..
Saya akan support Malaysia...
Buktikan yang Malaysia boleh buat walaupun tanpa pemain import....
Malam nie nak support Filipina la...
Nak tengok sekuat mana Indon...










P/S:Manchester United menang,
Malaysia menang...
Whats a relief~
I LOVE FOOTBALL~
huhuhu...


Selasa, 7 Disember 2010

Awal Muharram!!

Ok hari yang baik,
mungkin sebagai tanda masuknya tahun baru islam...
pasukan bola sepak MALAYSIA lepas ke semi-final!!
Ye,berita ini sangat menggembirakan saya!
Walaupun mengalami kekecewaan apabila Malaysia dihentam teruk oleh Indonesia,
Seterusnya kekecewaan mula berkurangan apabil seri semasa melawan Thailand,
Dan terus menyuntik perasaan gembira yang amat sangat bila menang besar dengan Laos 5-1 pada 01 Muharram 1432H
Walaupun baru sampai ke Semi-Final saya sebagai rakyat Malaysia amat berbangga dengan kenyataan ini,hehe~
Semoga hari-hari yang mendatang mendapat keberkatan~
Amin~




P/S:Facebook pun tukar profile baru bersempena awal muharram kot,
ntah la!Tapi takbest nasib baik tak tukar lagi...
Hehehe~

Pengalaman menggoreng kacang,

Teringin sangat nak makan nasi impit ngan kuah kacang...
tengok mende tu cam simple je...
tapi nak buat memang penat la...
oleh sebab aku yang nak makan,
aku la yang kena goreng kacang
Ok,dekat satu jam jugak aku menggoreng kacang...
goreng tanpa menggunakan minyak..
api dahla slow kalau api kuat takut hangit..
berpeluh-peluh aku..
tapi hasilnya kuah kacang tu sangat enak...
hasil gorengan dan tumbukan aku...
hehehe,
lepas ni rasa macam nak buat lagi!
Yeah,saya suka goreng kacang~



P/S:Saya suka makan NasiImpit+KuahKacang+Timun~


Ahad, 5 Disember 2010

Lama tak blogging~

hehe,
lama dah xde post baru kat blog...
kehilangan idea untuk menaip...
berharap akan semakin kerap update blog lepas ni..
tiada cerita baru sekarang cuma semakin cuak sebab result sudah mahu keluar...
hope flying colours...
Amin~





P/S:trying to blogging more often!